Svenska Standup Komiker – När humor blir konst

14 juni 2023 Veronica Urena
Svenska standup komiker

editorial

Standup komedi har tagit världen med storm under de senaste decennierna, med en ständigt växande skara av fans som söker efter nya källor till humor och skratt. Sverige är inget undantag – här finns det många begåvade svenska standup komiker som har blivit kända för sitt unika sätt att leverera humor på ett både ironiskt och satiriskt sätt. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på några av dem och vad som gör dem så speciella.

Fredrik Lindström

Kanske mest känd som programledare för tv-program som ”På spåret” – Fredrik Lindström är också en av våra främsta svenska standup komiker. Med sin karakteristiska humorstil och snabba repliker har han blivit en favorit bland fansen. Lindströms föreställningar är ofta fyllda med samhällsproblem och de politiska frågorna som formar vårt samhälle.

Soran Ismail

Soran Ismail är en högt betrodd komiker som har tagit Sverige med storm sedan han först dök upp på scenen för några år sedan. Efter att ha haft flera framträdanden i tv och radio grupperas han bland de mest originella, och listiga humoristerna i Sverige. Soran Ismail är en komiker som alltid tar upp de verkliga problem som folk möter i sin vardag och försöker förpacka dem i en ständigt kul förpackning.

Svenska standup komiker

Özz Nûjen

Özz Nûjen har kommit att bli en av de mest älskade svenska komikerna, med en publik som älskar hans direkta sätt att prata om samhällsproblem och att dels spela på sina egna erfarenheter. Özz framtida är ljus och vi kommer säker att få se mer av honom på scenen.

Kristoffer Appelquist

Kristoffer Appelquist är en annan populär standup komiker vars framtida ser ljus ut. Han är en mångsidig komiker med en förmåga att ta upp allt från humor på internet till samhällsproblem. Han är också känd för sin ”Dark Humor” som gör publiken både chockad och rolig.

Babben Larsson

Babben Larsson är en känd komiker som har varit aktiv i Sverige i flera årtionden. Hon har gjort en rad imponerande framtredanden i tv och har även skapat en egen föreställning som skiljer sig något från många andra standup komiker i Sverige. Genom sin personliga framtoning och humor har Babben blivit en av Sveriges mest respekterade komiker.

Fler nyheter

vilken hund är jag

02 november 2023

Vilken hund är jag

fakta om gök

29 oktober 2023

Fakta om gök